Home » Altele » Nici un titlu

Nici un titlu


fără titluri. nu pot scrie. de aproape o lună nu mai pot scrie, mă chinui în schimb să vă spun ce cărți ar merita citite.

începem:

1) Gabriel Garcia Marquez – Ochi de cîine albastru (un volum de proze scurte – de pe la geneza scriitoricească a autorului – în stil kafkian, despre moarte, reîncarnare, dedublare etc. o lectură plăcută, nici prea grea, nici prea ușoară. lectură plăcută!

2) Nicolae Filimon – Ciocoii noi și vechi sau ce naște din pisică șoareci mănâncă – un veritabil roman despre vicii, despre decăderea sufletului uman (este un antecesor, dacă vreți, al lui Caragiale, cu umorul său de comic, situație, nume etc. – exemplu: Două loturi, O scrisoare pierdută, D’ale carnavalului)

3) Nora Iuga – Autobuzul cu cocoșați – un volum de poezie al poetei și prozatoarei Nora Iuga, în care grotescul se îmbină cu frumosul, cotidianul cu inefabilul. ușor de citit, imagini vii, puternice. merită!

și cam atât, căci nu am mai avut timp să citesc prea multe cărți, în afară de cele pentru facultate (gen Paul Cornea – Introducere în teoria lecturii, Titus Moraru – Fiziologia literară, Paul Cornea – Originile romantismului românesc, Ion Coteanu – Stil, stilistică, limbaj, și altele)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s