Home » Altele » Despre alte lucruri decât literatură

Despre alte lucruri decât literatură


căci, în definitiv, cui îi trebuie literatură? trăim în secolul vitezei, informația circulă cu o viteză uimitoare. cui îi mai trebuie literatură?!

cu ce ne mai este de folos să știm ce e literatura, sau simbolismul, sau faptul că Eminescu nu a fost un geniu pustiu, un poet printre poeți, cel mai cel dintre cei mai cei, etc. cine a fost Naum? a scris el poezie?

ei, unii spun că da, că literatura este importantă; alții, din contră, spun că nu!, literatura nu e de folos. atâta timp cât știu să vorbesc și să rostesc acoarde și rapoarte, nu-mi mai trebuie nimic. desigur, nu ne limităm numai la literatură în sensul strict, ci, din contră, în sensul general: literatură, artă, știință, cultură etc. orice tip de literatură (se mai numește literatură de specialitate) este indicat a fi citit.

ei, mon şer, de aia e bine să ne întoarcem la rădăcini, la Antici, care considerau că niciodată nu te oprești din învățat. o viață-ntreagă înveți, chiar și după moarte. glumesc.

dar, totuși, trebuie să nu ne lăsăm pe ambele urechi atunci când vine vorba de informație, căci cine are informația are puterea!

Advertisements

2 thoughts on “Despre alte lucruri decât literatură

  1. Literatura te ajuta de multe ori in exprimare de unde se vede genenratia care scrie cu „k,sh”, si alte chestii de genu’. plus ca au in vocabular foarte putine cuvinte, de parca ar vorbi o limba straina…

    • pe lângă asta, lipsește cultura generală. ceea ce e grav. iar această boală patologică se pare că se răspândește; we live in a very contageous world…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s