Home » Altele » Nimic ce nu poate fi trecut cu vederea

Nimic ce nu poate fi trecut cu vederea


omul, acest animal dependent de uneltele sale, cade într-o groapă plină de rahat, fiindcă uită care-i sunt valorile. uită, și se prostește pe generație ce trece, ca și când, în loc să evolueze, să atingă acea stare de inefabil pe care au visat-o strămoșii săi, dinadins regresează pe scara valorilor morale, civice, etice, estetice. pentru el revoluția nu mai e ce era cândva, pentru el nu mai există fundament și argument.

îți răspunde într-un mod absolut negativ, aproape brutal „Pentru că așa vreau. Pentru că nu vreau!”. este atât de dureros să vezi o lume întreagă prostindu-se și o lume și mai întreagă râzând de prostia lor și de diletantismul său. al poporului? sau al populației revoluționare? grea întrebare.

mi-ar fi greu s-aleg între popor revoluționar și populație revoluționară fiindcă nu prea se mai demarchează un concept de celălalt, pentru că au ajuns să fie folosite ca substituenți și termeni echivalenți.

cel mai urât e atunci când ți se creează un orizont al așteptărilor, iar atunci când faptul e aproape să se împlinească situația, ești amânat pentru o dată ulterioară, în condițiile unui dat și unei sentințe: „tu încerci să îngrădești Libertatea cuiva de a”. este dezamăgitor pentru unii să se-ntâmple așa. pentru că știi că ți se bate obrazul și lumea-ți sare în cap, dar când e să se țină lumea de un cuvânt dat, ei bine, atunci situația se schimbă. păi cum?!

suntem liberi să facem ce dorim, căci suntem democrați și democratici, dar cu tente democratiste.

uneori mi se face scârbă de diferența dintre idee (prin intenție) și faptă, diferență uriașă, de altfel. de parcă toți ar fi liberi, și toți ar ști ce vor să.

e aiurea!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s