Home » Altele » 3008 – anul viitoarei generații

3008 – anul viitoarei generații


long time, no see, ei?

cum se spune.

ce s-a întâmplat?

sesiune de examene, note afișate, o parte. planuri de viitor. masterat. planuri de licență. oameni.

cărți. omul metodă se îmbrățișează cu fiara de hârtie. din ei ies fluturi. cărți. lectură plăcută. Gabriela Melinescu, José Saramago.

poezie. nopți nedormite și așteptări. fiindcă omului îi este dată doar așteptarea, dincolo de acest vid pe care unii îl numesc prezent (timp etc.) nu există nimic, dar nimic. există o mare așteptare, o boltă mare de așteptări, de „cum ar fi dacă”. și așa mai departe.

femei, apeluri și săptămâni. soarele ce topește carnea de pe oase și ploi ce sparg cerul. oameni sub pământ și dumnezeu sub cearceaf.

„cu toate acestea, fratele Alexandru doarme liniștit în brațele mele, iar fiara îi scormonește viscerele dând din coadă.”

o țară cum nu se mai poate. și-mi dau seama cât de proști suntem fiindcă ne lăsă manipulați din toate părțile de oameni care ne promit marea cu sarea, dar ne lasă cu degetul în gură, așa cum. dar nu e locul să vorbesc despre asta.

nu vreau să vorbesc despre nimic. vreau doar să vă arăt cât de frumoși suntem pe dinăuntru, pe unde sângele nostru colcăie de țuică, sau orice tărie ne arde diafragma.

porumbeii se gâdilă susținuți de o bucată borțoasă de lemn, zâmbete și râsete, iar dincolo de asta, doar sfârcuri învinețite și smirkuri aluzive.

știi, ceea ce va ieși în toamnă va fi nimic nou.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s