Home » Altele » Pink Floyd

Pink Floyd


mergeam spre cămin. în metrou. într-un vagon, pe un scaun, o tânără femeie plângea. cu o geantă neagră agățată de umăr. cu o bluză neagră, decupată la spate. stătea și plângea, în timp ce ceilalți stăteau pe telefon, ascultau muzică. se uitau în gol. dormitau. în timp ce în partea exact opusă o altă tânără femeie stătea întinsă pe un ghiozdan. iubitul ei, pe scaunul de vizavi. se uita, el, ba la mine, ba la ea. dând din picior nervos. ea privea languroasă („domnița suferă pe canapea”) înspre el, înspre mine, înspre nimeni. doar privea și se abandona. urăște-te pe tine însuți.
în alt metrou, altă stație, o femeie bătrână trebuia să prindă trenul de noapte. vorbește cu două domnișoare, cere indicații. agitată. se vede. mai că îi vine să plângă. se așază pe scaun. cu trei scaune mai departe de mine. privește înspre cele două domnișoare. întreabă, caută, cere. ar vrea, dar nu știe. e târziu. toți se retrag în paturile lor. cu cineva. singuri. cu o fantasmă. cu o obsesie. și, când vezi așa ceva, nu poți să nu te întrebi „e cineva acolo?”. rareori auzi răspuns. rareori primești răspuns.

astă-seară am văzut pentru prima oară disperarea aceea tăcută. mocnită. ca un fel de personaj denaturat din Căluții mei, căluți frumoși. o persoană disperată că-și va pierde trenul.

astă-seară m-am gândit că multe gesturi sunt inutile, dar noi le facem dintr-o inerție. pentru că măcar așa mascăm multe defecte și multe accese de egoism. ne demonstrăm că suntem oameni. că suntem buni. dar la stația la care trebuia să coborâm am coborât cu toții. femeia a rămas acolo, pe scaun, cu geanta și sacoșa, cu disperarea și singurătatea ei. niciun pic de dramatism, vă rog să mă credeți.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s