Home » Altele » că tot e sezonul

că tot e sezonul


aș dori să le mulțumesc, pe această cale, tuturor celor care votează cu Ponta. tuturor celor ce-l susțin pe Ponta.
un mic memento: Ponta a comis multe erori de comportament ca premier ce se află, a luat în răspăr multe legi, și-a permis să modifice după bunul plac constituența – altfel nu pot zice – unor comisii (să ne amintim de episoadele CCR și plagiat) și, cel mai recent, nu a fost în stare să argumenteze organigrama sau motivația planului economic pe 2015.
cei care-l votează pe Ponta sunt fie naivi, fie ușor de manipulat, dat fiind că Ponta este ceea ce e mai comunist în PSD-ul acesta, acel roșu-sângeriu nu face decât să trimită la ceea ce a fost mai oribil, mai demonic în țara asta, CC-ul, Securitatea etc., care au produs leziuni și sechele și au oprit avântul cultural-intelectual pe care țara și-l luase acum ceva zeci de ani. (da, mereu a fost așa)
aș dori să-mi exprim, pe această cale, indignarea și repulsia față de acele persoane care-l susțin pe Victor Ponta, care se las duse de nas și care nu văd dincolo de falsele sale promisiuni. susțineți-l, faceți-i jocul, sigur. și ne vom trezi aruncați într-o epocă din care v-ați dorit să ieșiți. starea de fapt a lucrurilor va reveni inerțial de unde ați rupt-o în ’89, chipurile, când v-ați revoltat.
bine, tovarăși, să facem așa. proletcultismul e la doar câțiva pași distanța, nomenclatura la fel.
ce contează.

nu zic acum că Macovei ar fi salvarea, sau că Iohannis ar fi salvarea, sau Tăriceanu. sau Brânză, sau alții și tot alții. dacă ar fi după mine, aș face propagandă de a vota în alb, poate așa s-ar intra într-o criză politică și s-ar schimba, poate, cu adevărat ceva. însă știu clar că dintre toți ăștia, Ponta este the least preferable choice one could make, adică ce poate fi mai trist decât un premier care-și bate joc, verbal și prin atitudine de Președintele țării, la care se află în audiență, alături de un ministru de finanțe prost grămadă, ales de același premier ingrat. ce poate fi mai absurd decât un premier care neagă cu vehemență toate acuzele pe care până și o revistă din străinătate, deci neafiliată politic s-ar zice, le arată într-o amplă analiză.
sigur, nu, ignorăm toate astea. susținem orbește și fără judecată. (acum, reversul, convingerile politice țin de fiecare, dar măcar să fie asumate; totuși, știm cu toții că Ponta, PSD-ist convins, a fost instruit de Iliescu, care Iliescu s-a făcut vinovat de niște fapte abjecte undeva prin trecutul apropiat al țării noastre).

votați, oameni, votați. dar votați și voi mai cu cap, că, dacă nu, ori luăm calea exilului, ori ne vom întoarce frate contra frate, fiică contra mamă etc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s